Prova vin på Wolfgang

BOKA ER FREDAGSPROVING HÄR
Önskar ni boka långt fram i tiden där bokningen ännu inte öppnats online?
Maila restaurang@wolfgangvincafe.se så ordnar vi det!

All courses are held in Swedish (Göteborg accent). Please contact us to book a private tasting in English.

Januari:

19/1 - Introduktion: vitt vin 750 kr/pp

En “introduktion till vitt vin” kan kännas banalt och snudd på tråkigt. Men underskatta inte en bra kunskapsgrund!! Här går vi igenom vanliga vita druvor och odlingsländer, där vi diskuterar hur grundläggande vinmakning och klimat påverkar smak och stil. Vi testar 5 olika viner av olika karaktär och druvor.

26/1 - Bubbel 750 kr/pp

“Vi firar med ett glas bubbel!” har väl alla sagt någon gång… Men hur mycket kan man om bubbel som vinstil egentligen? Och har man koll på hur stort det kan skilja sig åt?? Här kör vi en introduktion till mousserande vin av olika stilar och tillverkningsmetoder. Vi går igenom Champagne, Cremant, Cava, Prosecco och Pet Nat och hur de skiljer sig åt. Festligt!

Februari:

2/2 (hålls även 17/5) - Bourgogne 750 kr/pp

En introduktion till det anrika (och dyra) vinområdet Bourgogne. Vi går igenom olika delar av området och hur de skiljer sig åt i klimat och vinstil, och testar 5 olika viner av olika druvor och karaktär. Är det värt pengarna?? Låt oss se

9/2 (hålls även 10/5) - Jura 750 kr/pp

Vi tar oss igenom det ack så trendiga vinområdet Jura och snackar kultur, nyfunnen hype, tradition och klassiska stilar av vin. Vi testar 5 olika viner typiska för Jura av olika stil och druvor. Bonus: en bit Comté!

16/2 (hålls även 26/4)  - Introduktion: rött vin 750 kr/pp

Här lägger vi en stabil kunskapsgrund till den stora världen av rött vin. Vi går igenom hur vinmakning och klimat påverkar smak, och testar 5 olika viner av olika druvor och land.

23/2 - Piemonte 750 kr/pp

Gubbarnas stora favorit! Vi går igenom Piemonte som område, och snackar om hur olika delar av området, traditioner och druvor skiljer sig åt. Vi testar 5 olika röda viner från denna prestigefyllda region och jämför stil och karaktär, har gubbarna rätt??

Mars:

1/3 - Tysk riesling 750 kr/pp

Riesling! Trendigt? Otrendigt? Vem bryr sig! Gott!

Vi diskuterar klimat och vinmakning och hur det påverkar smak, och går igenom olika områden i Tyskland och jämför 5 olika stilar av Riesling


8/3 - Loire 750 kr/pp

Vi följer Loire-floden igenom detta enorma vinområde och gör oss bekanta med bredden viner som erbjuds. Vi diskuterar hur klimat, vinifiering och tradition påverkar vinstilen, och vilka druvor man framförallt odlar här. Vi testar 5 olika viner typiska för området och lägger en grund för hur man navigerar genom de många vinerna och stilarna i Loire. Bonus: hemlig ost

15/3 - Champagne 750 kr/pp

En djupdykning i kungen av bubbel! Vi snackar tillverkningsmetod, druvor, regler, regioner och historik - allt från munkar till tsar Alexander II. Vi testar 5 olika stilar av champagne från olika delar av området och jämför. 

22/3 - Italienskt rött 750 kr/pp

Vi går igenom Italien som vinland och diskuterar hur klimat, vinmakning och skilda traditioner gör att vi hittar en enorm bredd röda viner i landet. Vi går från norr till söder och testar 5 klassiska röda viner från olika regioner och jämför stil och karaktär.

29/3 - Franskt rött 750 kr/pp

En introduktion till Frankrike som vinland där vi går igenom klimat, vinmakning och hur de olika regionerna skiljer sig åt. Vi tar oss landet runt och går igenom 5 viktiga områden och diskuterar hur de skiljer sig åt.

April:

5/4 - Det nya Nya världen 750 kr/pp

Den “nya världen” av vin - Amerika, Australien, Sydafrika - har under åren gått upp och ner i trend, och varit lite av en vattendelare bland världens vinkonnäsörer. Historiskt sett stora, varmfruktiga och feta, så har dessa viner hamnat i skymundan av Europas mer slanka stil och eleganta framtoning. Här går vi igenom den nya vågen av nya världen, med fokus på just eleganta och balanserade viner som absolut kan mäta sig med Europas tungviktare. 5 viner av olika stilar, druvor och ursprung!

12/4 - Dessertvin 750 kr/pp

Vi går igenom denna otroligt breda kategorin vin som tyvärr fallit offer för att vara “otrendig”. Med en grundläggande genomgång av olika tillverkningssätt och traditioner så testar vi 5 olika söta viner, och återupptäcker charmen med socker :) 

19/4 - Det moderna Spanien 750 kr/pp

Vi bekantar oss med nya vågens vinmakare i Spanien som återupptäcker gamla traditioner med moderna tankesätt. Vi går landet runt och provar 5 olika viner från vinmakare i framkanten av det “moderna Spanien”! Finns det mer att upptäcka än vaniljig Temparnillo? Låt oss se!

26/4 - Introduktion: rött vin 750 kr/pp

Här lägger vi en stabil kunskapsgrund till den stora världen av rött vin. Vi går igenom hur vinmakning och klimat påverkar smak, och testar 5 olika viner av olika druvor och land.

Maj:

3/5 - Vad är “naturvin”? 750 kr/pp

Det mytomspunna och supertrendiga naturvinet! Undviker man bakfyllan om man bara dricker naturligt? Är det äckligt eller gott? Vad betyder ens ordet “funky”? Vi sticker hål på alla myter och förutfattade meningar om vad naturvin är och smakar, och snackar ideologi, vinmakning & stil. Vi testar 5 olika viner av helt olika karaktär och druvor, och bildar oss en djupare uppfattning om vad naturvin egentligen innebär!

10/5 - Jura 750 kr/pp

Vi tar oss igenom det ack så trendiga vinområdet Jura och snackar kultur, nyfunnen hype, tradition och klassiska stilar av vin. Vi testar 5 olika viner typiska för Jura av olika stil och druvor. Bonus: en bit Comté!

17/5 - Bourgogne 750 kr/pp

En introduktion till det anrika (och dyra) vinområdet Bourgogne. Vi går igenom olika delar av området och hur de skiljer sig åt i klimat och vinstil, och testar 5 olika viner av olika druvor och karaktär. Är det värt pengarna?? Låt oss se

24/5 - Savoie 750 kr/pp

Alpenars dolda diamant! Här går vi igenom ett av Frankrikes mindre kända vinområden, och bekantar oss med vinstilen, traditionen och de lokala druvsorterna. Vi testar 5 olika viner av olika karaktär och druvor. “Som källvatten, med alkohol i” - Emma

31/5 - Sicilien 750 kr/pp

“Vulkanisk jordmån” har man kanske hört någon slänga ur sig på en cool vinbar, men vad innebär det egentligen? Här snackar vi om vinmakningen på södra Italiens paradis Sicilien; hur vulkanen Etna influerar, vilka druvor som används och vilka traditioner som styr och bryts. Vi testar 5 olika viner av olika druvor och karaktär från olika delar av ön!


Provningarna leds alltid av en erfaren sommelier och hålls i vår vinkällare. Begränsat antal deltagare (max 10) för att skapa den intima känslan och goda stämningen vi vill förmedla vid ett besök hos oss på Wolfgang Vincafé. Öppna provningar varar under drygt 60 minuter och kostar 750 kr/deltagare.

Är ni ett sällskap som vill prova vin med oss, har ni ett eget upplägg eller vill ni ha en provning på en annan tid? Kostnad för privata och skräddarsydda provningar varierar och påverkas av vilka viner vi provar och tidsåtgång. Hör av er till oss genom epost eller ring 031-338 53 33